El CAFBL va formalitzar amb Sor Lucía Caram la signatura del conveni de col·laboració del Col·legi amb el projecte "Pisos d'Acollida" de la Fundació del Convent de Santa Clara.
Amb aquesta col·laboració, des del CAFBL s'ha contribuït amb el lloguer anual d'un pis cedit a la Fundació, per allotjar famílies o persones soles amb risc d'exclusió social, a les que de forma temporal, se les ajuda a superar la situació en la què es troben.
Si tens interès en col·laborar directament amb la Fundació, de manera individual, pots consultar aquí tots els projectes i àmbits en els que estan treballant actualment i per als que tenen necessitat tant econòmica com de voluntariat.
En moments tan especialment complicats a nivell econòmic i social, ens complau saber que en nom del nostre col·lectiu, ajudem a fer realitat els projectes de la Fundació del Convent de Santa Clara per millorar la vida de moltes persones.
NO ET PERDIS L'ENTREVISTA A SOR LUCÍA CARAM, DIRECTORA DE LA FUNDACIÓ DEL CONVENT DE SANTA CLARA.
FUNDACIÓ DEL CONVENT DE SANTA CLARA
La Fundació del Convent de Santa Clara va néixer gràcies a l'impuls de la Plataforma Ciutadana de Solidaritat, creada al Convent de Santa Clara de Manresa a l'abril del 2009.
Ha esdevingut el paraigua jurídic, organitzatiu i humà necessari per agilitzar respostes integrals a curt i llarg termini per a persones que han estat excloses del sistema i que no poden viure amb dignitat.
Un equip multidisciplinari de 220 voluntaris (empresaris, jubilats, treballadors i estudiants) treballen a plena activitat per fer front a la manca de recursos essencials en què es troben molts ciutadans.
Projecte "Pisos d'Acollida"
El projecte proposa garantir les condicions de vida en un habitatge adequat, que faciliti el desenvolupament de les persones i de les famílies immigrades o en risc d'exclusió social, que en són les beneficiàries i que són destinades per Serveis Socials de l'Ajuntament, pel Programa Invulnerables o per les àrees bàsiques de l'Institut Català de la Salut.
En els protocols d'acollida, se signa un contracte amb la persona responsable de la unitat familiar en el qual es donen unes pautes de convivència, detreball compartit i de responsabilitats. En aquests pactes hi ha inclosa la voluntat i el compromís de treballar per poder inserir-se plenament en la societat. En aquest treball, la coordinació amb els professionals de referència és essencial, i es garanteix que la persona estigui vinculada als Serveis Socials.
Es necessiten padrins d’aquests pisos, per poder obrir-ne d'altres, ja que la necessitat és creixent, i per fer front a les despeses que cada un d’aquests espais d’habitatge comporta.